Vesti

19.09.2014

U DOMU ZA STARA LICA ADAPTIRANO ODELjENjE ZA DEMENTNE

U okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv Alchajmerove bolesti, predsednik Skupštine gradske opštine Zemun Nenad Vranjevac prisustvovao je 19.

19.09.2014

PLAN DETALjNE REGULACIJE ZA ZEMUNSKE ULICE

Na sednici koja je održana 18. septembra 2014. godine, Odlukom Skupštine grada Beograda izmenjen je Generalni plan Beograda 2021.

18.09.2014

OTVORENI RADOVI NA VOJNOM PUTU

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je 18. septembra radove na asfaltiranju ulice Vojni put u Zemunu, na delu koji povezuje Krajišku ulicu i Vojni put.

09.09.2014

OBELEŽEN ''DAN POLjA ZP HIBRIDA''

Predstavljajući javnosti dostignuća u razvoju hibrida i savremene trendove u selekciji i proizvodnji kukuruza Institut za kukuruz ''Zemun Polje'' tradicionalno je proslavio ''Dan polja ZP hibrid

08.09.2014

OSVEŠTANjE TEMELjA CRKVE U BATAJNICI

Episkop sremski Vasilije osveštao je temelje Hrama Sv. Jovana Šangajskog u naselju Šangaj u Batajnici. Plac na kome će se graditi hram i krst osveštani su 2012. godine.

04.09.2014

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ДОМУ ЗА ИНВАЛИДНА ЛИЦА

Dom za odrasla invalidna lica ''Dragiša Vitošević'' u Zemunu i udruženje stanara Doma, organizovalo je 27. avgusta, po deseti put likovnu koloniju. Svečanost je otvorila direktorka doma Vesna Jokić koja je toplim rečima pozdravila prisutne. U ime opštine Zemun, otvaranju likovne kolonije prtisustvovali su članovi Veća Milosav Stamenov i Dragan Matijević.

Pored osoba sa invaliditetom, na slikarskoj koloniji učestvovali su i umetnici bez invaliditeta, članovi Udruženja likovnih umetnika, likovne grupe Centralnog doma Vojske Srbije, članovi udruženja likovnih umetnika Slobodna slikarska komuna Kej, i mnogobrojna deca iz Beograda.

Svoju šarolikost ideja, motiva i boja preneli su na slikarsko platno. Kroz slike ovi ljubitelji umetnosti najlepše izražavaju svoje emocije.Najboljima su uručene plakete zahvalnosti.

02.09.2014

IZGRADNjA KIŠNOG KOLEKTORA U ZEMUN POLjU

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić, zamenik predsednika Damir Kovačević i pomoćnik direktora Centra za nadzor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda j.p. Milan Rajinac obišli su radove na izgradnji kolektora kišne kanalizacije u Zemun Polju koji se izvode na inicijativu opštine Zemun. Radove realizuje Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda j.p. a projekat finansira grad Beograd.

Kolektor ''Zemun Polje – Dunav'' je najveći kolektor kišne kanalizacije u Republici Srbiji, čija je ugovorena vrednost radova 3 milijarde dinara bruto. Njegovom izgradnjom trajno će se rešiti problem evakuacije atmosferskih voda u Dunav za naselja Batajnica, Zemun Polje i privredne zone ''Gornji Zemun''. Izgradnjom ovog kolektora značajno će se poboljšati ekološka i sanitarna zaštita, a istovremeno i obezbediti urbanizacija prostora i razvoj celokupnog područja.

Dužina kolektora je 3.530 metara. Deo od auto-puta Beograd-Novi Sad do ispusta u Dunav gradi se najsavremenijom tunelskom mašinom, specijalno konstruisanom za potrebe ovog posla prema geomehaničkim, hidrološkim i drugim parametrima projekta.

''Ovo je dokaz da opština Zemun intenzivno radi na poboljšanju komunalne infrastrukture. Verujem da će se izgradnjom ovog kolektora trajno otkloniti problem izlivanja kanalizacije. I nadalje ćemo činiti sve što je u okviru naših mogućnosti kako bi sugrađanima omogućili što bolje životne uslove. Trudićemo se da sve delove opštine Zemun razvijamo ravnomerno'', izjavio je predsednik Matić.

02.09.2014

U POSETI DOMU ZDRAVLjA ZEMUN

U cilju poboljšanja zdravstvene zaštite stanovnika Zemuna Dragan Matijević, član Veća opštine Zemun posetio je 29. avgusta posetio je Dom zdravlja Zemun.

29.08.2014

ZEMUNSKI NOTARI POČINjU SA RADOM

d 1. septembra 2014. godine na teritoriji opštine Zemun počinje sa radom pet javnobeležničkih (notarskih) kancelarija:

1) Jelena Milošević, Svetosavska br.14;

20.08.2014

DELEGACIJA OPŠTINE ZEMUN U POSETI OGLEDNOM POLJU

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić i član Veća opštine Zemun Milosav Stamenov posetili su ogledno polje preduzeća ''Zeleni hit'' koje se nalazi u naselju ''13. maj''.