Vesti

22.04.2014

CVETNA ALEJA ZEMUNA

Gradska opština Zemun i ove godine organizuje tradicionalnu akciju ''Cvetna aleja Zemuna''.

15.04.2014

BREZE I KLUPE ZA OŠ ''PETAR KOČIĆ''

U sklopu akcije uređenja školskih dvorišta, koju opština Zemun sprovodi u saradanji sa JKP ''Zelenilo Beograd'' u dvorištu OŠ ''Petar Kočić'' posađena su stabla breze i postavljene klupe. 

14.04.2014

OPŠTINSKA SMOTRA ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU

Pod pokroviteljstvom opštine Zemun, u organizaciji Auto-moto kluba ''Jedinstvo'', u subotu 12. aprila 2014. godine, održana je 45. opštinska smotra ''Šta znaš o saobraćaju''.

11.04.2014

''Prolećdan'' U PRAVNO-BIROTEHNIČKOJ ŠKOLI ''DIMITRIJE DAVIDOVIĆ''

U Pravno-birotehničkoj školi ''Dimitrije Davidović'', održana je manifestacija pod nazivom ''Prolećdan''.

Ataše za kulturu Ambasade Japana, Jućiro Omori i direktorka škole Zorica Maravić, posadili su stablo japanske trešnje, čime je otvorena ova manifestacija. U takmičarskom delu programa, učenici su izvodili kompozicije domaćih i stranih autora. Pozorišna radionica ''DD'' izvela je predstavu pod nazivom ''Naše Klejbe'' i otvorena je izložba likovnih radova pod nazivom ''Čuvarkuća''. U programu Prolećdana učestvovali su i mališani vrtića ''Cvrčak''.

09.04.2014

PROSLAVLjEN DAN ROMA

Dan Roma, 8. april, proslavljen je u OŠ ''Mitraljeta'' na sasvim poseban način, bogatim kulturno-umetničkim programom, u kojem su zajedno učestvovala deca romske i neromske nacionalnosti. Oni su se posebno zbližili tokom uvežbavanja nastupa i to se najbolje videlo tokom nastupa, koji je oduševio publiku.

07.04.2014

ZEMUNCI OPET NAJBOLjI U SRBIJI

Pravno-birotehnička škola ''Dimitrije Davidović'' iz Zemuna, na Republičkom takmičenju u simulaciji suđenja u konkurenciji osam srednjih ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljskih škola, potvrdila je svoju neprikosnovenost. Naime, 5. aprila 2014. Godine, u celodnevnom nadmetanju, i potom dvočasovnom većanju stručnog žirija, jednoglasnom odlukom je za najubedljiviju bodovana ekipa zemunske škole.

28.03.2014

DELEGACIJA LjUBLjANE U POSETI ZEMUNU

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije predstavnici Saveta za bezbednost grada Ljubljane posetili su Beograd.

26.03.2014

MAKETARSKA IZLOŽBA APRILSKI KUP – HEROJIMA U ČAST

U Domu vazduhoplovstva u Zemunu otvorena je izložba maketa ''Aprilski kup-herojima u čast'', koja će trajati od 26. marta do 5. aprila. Svi zainteresovani posetioci moći će da, svakog dana od 15 do 19 časova, uživaju u najrazličitijim maketama, od transportnih vozila, preko majstorskih modela aviona, do maketa ratnih jedrenjaka.

19.03.2014

NOVI MEKDONALDS RESTORAN U ZEMUNU

Mekdonalds restoran, na benzinskoj stanici Zmaj 1, na auto putu Beograd –Zagreb, svečanim presecanjem vrpce, otvorili su Dejan Matić, predsednik opštine Zemun i Tomaš Rogač, generalni direktor Mekdonaldsa u Srbiji.

14.03.2014

DEČJE IGRALIŠTE U NOVOGRADSKOJ

Na inicijativu opštine Zemun JKP ''Zelenilo Beograd'' obnovilo je park u Novogradskoj ulici. Radnici ''Zelenila'' uredili su staro, ruinirano i oštećeno dečje igralište i pretvorili ga u prijatan kutak za igru dece. Montirani su različiti rekviziti za igru dece, penjalice, klackalice i dve ljuljaške, a zbog bezbednosti ispod njih postavljena je gumena podloga.