Vesti

08.07.2014

REAGOVANJE

POVODOM IZJAVE KOMESARA ZA IZBEGLICE I MIGRACIJE REPUBLIKE SRBIJE VLADIMIRA CUCIĆA IZNETE U TEKSTU ''KROVOVI ZA IZBEGLICE OD SEPTEMBRA'' - objavljenom u dnevnom listu ''Večernje novosti''

07.07.2014

ZEMUNSKI VINSKI TRG

U Zemunu je održana dvodnevna manifestacija pod nazivom ''Zemunski vinski trg'', u organizaciji Udruženja ''Srpsko vino'' na kojoj se predstavilo 20 vinarija.

07.07.2014

OBUKA ZA ZAPOSLENE U OPŠTINI

Zaposleni iz Gradske opštine Zemun od 8. maja do 24. juna 2014. godine pohađali su obuku na temu ''Decentralizacija i sistem lokalne samouprave u Srbiji'' koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i OEBS - Misija u Srbiji.

04.07.2014

IZABRANI POBEDNICI U AKCIJI ZA ZELENIJI BEOGRAD

Na završnoj svečanosti akcije ''Za zeleniji Beograd'', u organizaciji JKP ''Zelenilo-Beograd'', na malom Kalemegdanu dodeljene su nagrade pobednicima i učesnicima akcije.

02.07.2014

OPŠTINA NAGRADILA NAJBOLjE UČENIKE

Gradska opština Zemun, tradicionalno je organizovala svečanu dodelu opštinskih priznanja i nagrada za sve osnovce i srednjoškolce koji su dobitnici nagrade ''Vuk Karadžić'', i pobednike međunarodnih, republičkih i gradskih takmičenja.

02.07.2014

ODRŽANA TRINAESTA SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE ZEMUN

U ponedeljak, 30. juna 2014. godine, održana je trinaesta sednica Skupštine gradske opštine Zemun.

30.06.2014

ODRŽANA MANIFESTACIJA ''IGRAJ ZA DRUGA''

Na platou ispred restorana''Venecija'' na Zemunskom keju, u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Zemun, Kluba ''Urban sport'' i Kluba Američkog fudbala ''Pirati'', održan je humanitarno-zabavno-sportski dan uz učešće mnogobrojnih sportista, predstavnika ambasada i građana.

24.06.2014

PETI KRAJIŠKI OTKOS

Svetski dan izbeglica obeležen je 22. juna tradicionalnom sportsko-kulturnom manifestacijom ''Krajiški otkos'' u naselju Busije. Okupljanje izbeglih i prognanih iz Republike Hrvatske počelo je služenjem pomena Srbima poginulim tokom rata u Hrvatskoj, pomen uz sasluženje sveštenstva služio je vladika sremski Vasilije. Porodice i srodnici položili su vence na spomen žrtvama i nestalima.

16.06.2014

ODRŽAN 39. FESTIVAL MONODRAME I PANTOMIME

Pod pokroviteljstvom opštine Zemun i Ministarstva kulture i informisanja, na sceni lutkarskog pozorišta ''Pinokio'', 13. juna održan je 39. Međunarodni festival monodrame i pantomime. Događaj je bio humanitarnog karaktera i prihod od prodatih karata namenjen je obnovi poplavljenih područja.

11.06.2014

POBRATIMSKI GRAD MEDLING U POSETI ZEMUNU

Član Veća austrijskog grada Medlinga Robert Majer, zadužen za međunarodne odnose posetio je Zemun i doneo pomoć ugroženima u poplavnom talasu u iznosu od 570 hiljada dinara, koji je uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije.